Ελαιουργειο

Σκοπός της άλεσης είναι να σπάσει ο καρπός της ελιάς και να απελευθερωθούν οι σταγόνες του ελαιόλαδου. Αλέθουμε τις ελιές αμέσως μετά την συγκομιδή τους, ώστε να διατηρηθούν τα αρώματα του φρέσκου καρπού και να μεταφερθούν στο παραγόμενο ελαιόλαδο. Σε όλη την διάρκεια της παραγωγής του ελαιόλαδου ελέγχεται η θερμοκρασία ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία «εξαγωγή εν ψυχρό»

Αποθηκευση

Τα ελαιόλαδα μας φυλάσσονται σε υπόγειες ανοξείδωτες δεξαμενές και διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στην συνέχεια, οι δεξαμενές πληρώνονται με αέριο άζωτο με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του οξυγόνου που αλλοιώνει τα συστατικά του ελαιολάδου μέσα από οξειδωτικές δράσεις.

Έτσι, οι διαδικασίες αποθήκευσης διασφαλίζουν την διατήρηση των φυσικών συστατικών και των αρωμάτων των ελαιολάδων μας.

Εμφιαλωση και Συσκευασια

Η διαδικασία της εμφιάλωσης γίνεται με μηχανές από ανοξείδωτο χάλυβα, που είναι συνδεμένες σε παροχή αζώτου. Αρχικά, το άζωτο χρησιμοποιείται για το στεγνό καθάρισμα της φιάλης και στην συνέχεια για την απομάκρυνση του ατμοσφαιρικού αέρα για το διάστημα που παραμείνει κλειστή η συσκευασία.

Για την συσκευασία των προϊόντων μας έχουν επιλεχθεί τα εξής: γυάλινες φιάλες, μεταλλικά δοχεία, φακελάκι.

Το γυαλί που χρησιμοποιείται είναι UVAG (Ultra Violet Absorbing Glass), με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, το οποίοι είναι ένα ανακυκλώσιμο υλικό με την ικανότητα να προστατεύει το ελαιόλαδο από την οξειδωτική δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Τα μεταλλικά δοχεία είναι φτιαγμένα από λευκοσίδηρο δηλαδή ατσάλι με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα , επικαλυμμένο και από τις δύο πλευρές του με κασσίτερο.

Τέλος, τα φακελάκια φτιάχνονται από ένα καινοτόμο υλικό συσκευασίας και συγκεκριμένα ένα από ένα σύνθετο πολυστρωματικό υλικό το οποίο διαφυλάσσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.

Συστημα παραγωγης αζωτου

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας μας για την διαφύλαξη της ποιότητας του ελαιολάδου μας, προχωρήσαμε πρόσφατα στην εγκατάσταση ενός συστήματος παροχής αζώτου σε όλα τα στάδια της παραγωγής μας. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει μια γεννήτρια με δυνατότητα παροχής αζώτου με καθαρότητα 99.95% και ένα αυτόματο δίκτυο τροφοδοσίας του αζώτου τόσο στον δεξαμενικό μας χώρο όσο και στις μηχανές εμφιάλωσης.

Το άζωτο αντικαθιστά το οξυγόνο, τόσο στις δεξαμενές όσο και σε κάθε συσκευασία μας μην επιτρέποντας έτσι στο τελευταίο να έρθει σε επαφή με το ελαιόλαδο

 

Απομακρύνοντας το οξυγόνο προστατεύουμε αποτελεσματικά το ελαιόλαδο μας από τις οξειδώσεις, διατηρώντας έτσι τόσο την γεύση και τα αρώματα του όσο και την μεγάλη διατροφική του αξία.

ΕΣΠΑ Banner